Maak kennis met Franklin & Sons

Maak kennis met de ambachtelijk bereide, exclusieve tonics en mixers van Franklin & Sons, die perfect bij de allerbeste ambachtelijke sterkedrank passen. De eerste producten zagen in 1886 het levenslicht en werden verkocht vanuit de kleine confiserie van de familie in 171 High Street, Rickmansworth, Londen. Vanaf dat moment ging de bal aan het rollen en begonnen de drie broers Franklin hun zelfgemaakte frisdranken met succes te verkopen. Vandaag, ruim honderd jaar later, vieren we dat succes met een assortiment drankjes die unieke ingrediënten combineren en zo garant staan voor de uitmuntende smaak van Franklin, zonder ooit afbreuk te doen aan de sterkedrank waarmee ze het glas delen.

 

Alle drankjes van Franklin & Sons bevatten alleen natuurlijke aroma’s, extracten en kleurstoffen. Er komen geen bewaarmiddelen of zoetstoffen aan te pas.

De gebroeders Franklin begonnen aan hun missie om Victoriaans Groot-Brittannië kennis te laten maken met nieuwe smaken. Daarvoor gebruikten ze de beste natuurlijke ingrediënten uit de hele wereld. Ze verwierven al snel faam als experts in authentieke, hoogwaardige bereidingen op basis van heerlijke, nauwgezet uitgekozen ingrediënten. Die geest wordt vandaag voortgezet met het nieuwe assortiment exclusieve tonics en mixers, die een droomhuwelijk aangaan met sterkedrank.

 

Elke variant wordt bereid met het schitterende bronwater uit Staffordshire, dat de aroma’s van elke drank aanvult en zelfs de meest subtiele smaken naar boven haalt. De tonics van Franklin & Sons bevatten geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleurstoffen of zoetstoffen en zijn volledig glutenvrij.

 

Ontdek de unieke combinatie van botanische aroma’s die garant staat voor de frisse, heldere en verfijnde smaak van ons assortiment tonics.

Een subtiele mix van bruisend bronwater uit Staffordshire, natuurlijk extract van kinaschors uit Ecuador en de allerbeste Britse suiker.

Proefnotities

Een verfrissende, licht sprankelende golf heldere tonic met een subtiele bittere toets die de smaak van gin evenwichtig over de mond verdeelt.

Voedingsinfo

Energie kJ/kcal

Koolhydraten

Waarvan suikers

Per 100 ml

157/37
9,3
8,9

Glutenvrij?

Ja

Een subtiele mix van bruisend bronwater uit Staffordshire, natuurlijk extract van kinaschors uit Ecuador en de allerbeste Britse suiker.

Proefnotities

Een verfrissende, licht sprankelende golf heldere tonic met een subtiele bittere toets die de smaak van gin evenwichtig over de mond verdeelt.

Voedingsinfo

Energie kJ/kcal

Koolhydraten

Waarvan suikers

Per 100 ml

157/37
9,3
8,9

Glutenvrij?

Ja

Een caloriearme mix van bruisend bronwater, botanicals en een kleinere dosis suiker.

Proefnotities

Versterkt de meest verfijnde wodka’s en gins op een natuurlijke manier en creëert zo een lichte borrel die de calorieën onder controle houdt.

Voedingsinfo

Energie kJ/kcal

Koolhydraten

Waarvan suikers

Per 100 ml

81/9
4,5
4,3

Glutenvrij?

Ja

Een caloriearme mix van bruisend bronwater, botanicals en een kleinere dosis suiker.

Proefnotities

Versterkt de meest verfijnde wodka’s en gins op een natuurlijke manier en creëert zo een lichte borrel die de calorieën onder controle houdt.

Voedingsinfo

Energie kJ/kcal

Koolhydraten

Waarvan suikers

Per 100 ml

81/9
4,5
4,3

Glutenvrij?

Ja

Een unieke mix van bruisend bronwater uit Staffordshire en zachtjes geperste citroenen.

Proefnotities

Past perfect bij sublieme gins of wodka’s en is ook heerlijk op zichzelf. Weergaloos verfrissend.

Voedingsinfo

Energie kJ/kcal

Koolhydraten

Waarvan suikers

Per 100 ml

196/46
11,3
10,9

Glutenvrij?

Ja

Een unieke mix van bruisend bronwater uit Staffordshire en zachtjes geperste citroenen.

Proefnotities

Past perfect bij sublieme gins of wodka’s en is ook heerlijk op zichzelf. Weergaloos verfrissend.

Voedingsinfo

Energie kJ/kcal

Koolhydraten

Waarvan suikers

Per 100 ml

196/46
11,3
10,9

Glutenvrij?

Ja

Een geweldige mix van natuurlijke gemberaroma’s, extract van gemberwortel en bruisend bronwater.

Proefnotities

Gaat wonderwel samen met donkere, kruidige rum of een buitengewone whisky.

Voedingsinfo

Energie kJ/kcal

Koolhydraten

Waarvan suikers

Per 100 ml

155/36
9,0
8,8

Glutenvrij?

Ja

Een geweldige mix van natuurlijke gemberaroma’s, extract van gemberwortel en bruisend bronwater.

Proefnotities

Gaat wonderwel samen met donkere, kruidige rum of een buitengewone whisky.

Voedingsinfo

Energie kJ/kcal

Koolhydraten

Waarvan suikers

Per 100 ml

155/36
9,0
8,8

Glutenvrij?

Ja

Een bijzonder koolzuurhoudend bronwater uit de Schotse Highlands. Lekker op zich of een perfect ingrediënt voor een heerlijke cocktail.
Een bijzonder koolzuurhoudend bronwater uit de Schotse Highlands. Lekker op zich of een perfect ingrediënt voor een heerlijke cocktail.
Een bijzonder bronwater zonder koolzuurgas uit de Schotse Highlands. Ideaal om de de allerbeste alcohol tot zijn recht
te laten komen.
Een bijzonder bronwater zonder koolzuurgas uit de Schotse Highlands. Ideaal om de de allerbeste alcohol tot zijn recht
te laten komen.
Een originele, heldere limonade gemaakt met koolzuurhoudend bronwater uit Staffordshire en sap van Zuid-Amerikaanse citroenen. Het resultaat: een pittige citrusmixer.
Een originele, heldere limonade gemaakt met koolzuurhoudend bronwater uit Staffordshire en sap van Zuid-Amerikaanse citroenen. Het resultaat: een pittige citrusmixer.
Onze tonic met rozemarijn en olijf heeft een zachte smaak en past perfect bij zoete en pittige sterkedrank.
De bitterheid van de olijf is mooi in balans met de zoetere toetsen die typisch zijn voor versterkte wijnen zoals sherry, porto en vermout. Ook heerlijk gemengd met een kruidige gin.

Proefnotities

Drank: Vormt een prachtige combinatie met gins in mediterrane stijl. Gaat ook geweldig samen met kruidige, zoete vermout of olorososherry.
Eten: Italiaanse en mediterrane keuken zoals lam, platbrood of pastagerechten.
Onze tonic met rozemarijn en olijf heeft een zachte smaak en past perfect bij zoete en pittige sterkedrank.
De bitterheid van de olijf is mooi in balans met de zoetere toetsen die typisch zijn voor versterkte wijnen zoals sherry, porto en vermout. Ook heerlijk gemengd met een kruidige gin.

Proefnotities

Drank: Vormt een prachtige combinatie met gins in mediterrane stijl. Gaat ook geweldig samen met kruidige, zoete vermout of olorososherry.
Eten: Italiaanse en mediterrane keuken zoals lam, platbrood of pastagerechten.
De citrusachtige bitterheid van de schil en de verfrissende licht zoete toets van de roze pompelmoes gaan mooi samen met de aromatische citrusbergamot, die ook earl grey zijn kenmerkende geur geeft.
De pompelmoesschil versterkt de pijnboom- en jeneverbestoetsen van de beste gins, maar brengt ook tequila naar nieuwe hoogtes.

Proefnotities

Drank: valt uitstekend in de smaak bij florale gins of bij gins die thee als plantaardige basis gebruiken. Gaat ook geweldig samen met een lichte witte tequila.
Eten: zeevruchten, Aziatische keukens. Salades en verse, eenvoudige smaken, gerechten zoals zalm, garnalen of fetakaas.
De citrusachtige bitterheid van de schil en de verfrissende licht zoete toets van de roze pompelmoes gaan mooi samen met de aromatische citrusbergamot, die ook earl grey zijn kenmerkende geur geeft.
De pompelmoesschil versterkt de pijnboom- en jeneverbestoetsen van de beste gins, maar brengt ook tequila naar nieuwe hoogtes.

Proefnotities

Drank: valt uitstekend in de smaak bij florale gins of bij gins die thee als plantaardige basis gebruiken. Gaat ook geweldig samen met een lichte witte tequila.
Eten: zeevruchten, Aziatische keukens. Salades en verse, eenvoudige smaken, gerechten zoals zalm, garnalen of fetakaas.
De allerbeste rabarber zorgt voor een fris, zurig accent. De hibiscusbloem maakt elke gin-tonic dan weer net een tikkeltje verfijnder.
Franklin & Sons haalde de mosterd bij chefs die rabarber in hibiscusbloemen pocheren om de zoete en scherpe toetsen naar boven te halen. Deze roze tonic laat kruidige gins schitteren en smaakt overheerlijk in cocktails met gemberlikeur.

Proefnotities

Drank: gaat mooi samen met kruidige gins met zware accenten van kaneel, kardemom en anijs. Ook een geweldige partner bij wodka op basis van graan met natuurlijke vanilletoetsen of bij een met vanille gekruide rum voor een variatie op het klassieke dessert met rabarber en vla.
Eten: Mexicaanse, Portugese en Engelse keuken, gerechten zoals salsa, varkensvlees, rode biet of een salade met geitenkaas.
De allerbeste rabarber zorgt voor een fris, zurig accent. De hibiscusbloem maakt elke gin-tonic dan weer net een tikkeltje verfijnder.
Franklin & Sons haalde de mosterd bij chefs die rabarber in hibiscusbloemen pocheren om de zoete en scherpe toetsen naar boven te halen. Deze roze tonic laat kruidige gins schitteren en smaakt overheerlijk in cocktails met gemberlikeur.

Proefnotities

Drank: gaat mooi samen met kruidige gins met zware accenten van kaneel, kardemom en anijs. Ook een geweldige partner bij wodka op basis van graan met natuurlijke vanilletoetsen of bij een met vanille gekruide rum voor een variatie op het klassieke dessert met rabarber en vla.
Eten: Mexicaanse, Portugese en Engelse keuken, gerechten zoals salsa, varkensvlees, rode biet of een salade met geitenkaas.
Vlierbloesem is van nature licht en zoet, en past daardoor perfect bij cocktails op basis van wijn. Deze tonic gaat dan ook mooi samen met elke alcoholische drank op basis van druiven, zoals lichtere versterkte wijnen.
De komkommer zorgt voor een prachtig vleugje frisheid boven op de subtiele bitterheid van de kinine. Ideaal om zomerse favorieten zoals een gin-fizz een twist te geven.

Proefnotities

Drank: past perfect bij citrusachtige gins met toetsen van citroen, limoen of pompelmoes. Werkt ook goed bij florale, droge vermout.
Eten: Franse, Engelse en Aziatische keuken, gerechten zoals in de pan gebakken eend, een salade met kip of belegen cheddar.
Vlierbloesem is van nature licht en zoet, en past daardoor perfect bij cocktails op basis van wijn. Deze tonic gaat dan ook mooi samen met elke alcoholische drank op basis van druiven, zoals lichtere versterkte wijnen.
De komkommer zorgt voor een prachtig vleugje frisheid boven op de subtiele bitterheid van de kinine. Ideaal om zomerse favorieten zoals een gin-fizz een twist te geven.

Proefnotities

Drank: past perfect bij citrusachtige gins met toetsen van citroen, limoen of pompelmoes. Werkt ook goed bij florale, droge vermout.
Eten: Franse, Engelse en Aziatische keuken, gerechten zoals in de pan gebakken eend, een salade met kip of belegen cheddar.
F&S_EPICURIAN_LOGOS_Tekengebied 1 kopie 8.svg
F&S_EPICURIAN_LOGOS_Tekengebied 1 kopie 6.svg
F&S_EPICURIAN_LOGOS_Tekengebied 1 kopie 7.svg
F&S_EPICURIAN_LOGOS_Tekengebied 1 kopie 9.svg
F&S_EPICURIAN_LOGOS_Tekengebied 1 kopie 4.svg
F&S_EPICURIAN_LOGOS_Tekengebied 1 kopie 5.svg
F&S_EPICURIAN_LOGOS_Tekengebied 1 kopie 10.svg
F&S_EPICURIAN_LOGOS_Tekengebied 1 kopie 3.svg
F&S_EPICURIAN_LOGOS_Tekengebied 1 kopie.svg
F&S_EPICURIAN_LOGOS_Tekengebied 1 kopie 2.svg
F&S_EPICURIAN_LOGOS_Tekengebied 1.svg

Try it yourself

Probeer een van deze cocktails en proef de sublieme combinatie van onze tonics.

Moscow Mule

INGREDIËNTEN

125 ml Franklin & Sons Original Ginger Ale

50 ml wodka

een straaltje limoensap

BEREIDING

Combineer wodka en Franklin & Sons Ginger Ale in een koperen beker voor een Moscow Mule of een longdrinkglas vol ijs. Giet er limoensap bij, roer voorzichtig en versier met een verse krul limoenschil.

Franklin's 1886

Sloe Gin over ijsblokjes en een gulle scheut Franklin & Sons Sicilian Lemon Tonic vormen samen een hartverwarmend, heerlijk verfrissend drankje. De verse krul citroenschil erbovenop laat zijn etherische oliën vrijkomen. Sicilian Lemon Tonic is een subtiele mix van bruisend bronwater uit Staffordshire en zachtjes geperste citroenen.

BEREIDING

Giet 50 ml Sloe Gin bij 125 ml Franklin & Sons Sicilian Lemon Tonic. Werk af met een verse krul citroenschil.